Favoriete restaurants Noord Le Marche

De lekkerste restaurants van Le Marche in een lijst zetten, is eigenlijk niet te doen. Of je nou in een klein tentje wat eet of in een groot restaurant, het eten is overal geweldig. In dit overzicht daarom de fijnste restaurants in het noorden van Le Marche volgens ons. Aangezien smaken verschillen en wij natuurlijk nog lang niet alle restaurants hebben geprobeerd, zijn tips van harte welkom. Mail ons dus vooral uw favoriet(en). Ook als het gaat om restaurants in andere delen van Le Marche, want deze favorieten volgen binnenkort. We gaan ons best doen alle suggesties zelf te proberen. Vinden we helemaal niet erg…

Arcevia
Il Rustico – midden op het platteland met schitterend uitzicht en heerlijk eten voor zowel lunch als diner. Kijk hier voor meer informatie

Castelvecchio
La Colina
– De lekkerste streekgerechten eet je hier. Lunchen kan alleen buiten het zomerseizoen. Alleen bij heel mooi weer wordt er buiten gegeten en is er een klein speeltuintje voor de kinderen.

Fossombrone
Il Barco
– Bij mooi weer buiten eten, terwijl de kinderen zich vermaken in het speeltuintje.
Il Falco
– In het oude centrum van Fossombrone. Eten onder de oude gewelven van de stad.
Nuovo Giardino
– Bij de Corso ligt dit restaurant waar je buiten kan eten. Met mega speeltuin voor de kinderen.

Fano
Chalet
– Hip restaurant aan het strand. Zowel overdag als ’s avonds leuk. Strandstoelen kun je gewoon pakken; op = op.
Calamara
– Restaurant aan het eind van een pier bij de haven dat ’s avonds geopend is. Soms in de zomer ook lunch. Populair bij de ‘jetset’ van Fano. Vaak live-muziek. Pas vanaf 22:00 uur naartoe gaan, anders ben je echt de enige…
Bella Napoli –
Bij de stadswal gelegen restaurant, waar je lekker buiten kunt zitten. Prima eten.

Marotta
Bora Bora en Boy –
Deze restaurants zitten allebei aan de boulevard een aantal panden van elkaar in Marotta. Allebei heerlijk (vis) eten. Vooral op zondag gezellig als er grote families aan lange tafels zitten
– Goede pizza’s zijn te krijgen Ristorante Boy Restaurant Boy Viale Cristoforo Colombo 73
– Ristorante Bora Bora op de Viale Colombo 98 is ook altijd goed
– Andere tips zijn; Ristorante Elgatt een goed aanrader voor vis aan de Lungomare C. Colombo 11
of Ristorante California aan de Lungomare C. Colombo 39 angolo Via Spontini 2 
Molokai – ook op het strand, kleine strandtent met kleine kaart, goede cocktails en heerlijk eten!

Mondavio
Al Giardino
– het eten is lekker en het uitzicht geweldig en ook Mondavio zelf is zeker een bezoek waard met zijn oude kasteel en prachtige ligging. Kijk hier voor meer info.

Montevecchio (Pergola)
Il Gatto e la Volpe – Dit restaurant/pizzeria wint al jarenlang prijzen met haar bijzondere en heerlijke pizza’s. Kijk hier voor meer info.

Nidastore
Osteria Nido dell’astore – Eten op een plein in een prachtig middeleeuws stadje. In de zomermaanden vaak met live-muziek en mag er gedanst worden. Reserveren is aan te raden. Kijk hier voor de gegevens.

Senigallia
La Tartana – het favoriete visrestaurant op het strand. Kijk hier voor meer info

San Constanzo
Da Rolando – Knus restaurant waar Rolando – kok en schrijver van kookboeken met typische recepten uit Le Marche – de scepter zwaait. Geniet hier van de keuken van Le Marche op hoog niveau.

Torrete di Fano
Prima Secca
Heerlijk eten met uitzicht op zee en vanaf het trappetje naar beneden ook een heel fijn zandstrand aan de Via Ammiraglio Cappellini 36 in Fano aan de boulevard richting Marotta rijden.