Met de auto naar Le Marche

Als goede Nederlanders bepakt en bezakt op vakantie…. Op vakantie met de auto naar Le Marche betekent toch al snel een kleine 1500km vanaf Utrecht voordat je op de plaats van bestemming bent.

De meest bekende en kortste route is via Duitsland en Zwitserland ofwel de Gothardtunnel, zie ook de site van de ANWB http://www.anwb.nl/verkeer/buitenland/zwitserland om te weten hoe druk het is bij de Gothardtunnel. Vanaf de Zwitserse grens rijdt u langs de Italiaanse meren richting Milaan.

Een alternatief kan zijn, als u niet langs de Gothardtunnel wil rijden, om via Duitsland en Oostenrijk ofwel de Brennerpas en Verona reizen. De ervaring leert dat dit in het hoogseizoen veel tijd bespaart!

Op de vraag, wat is een goede tussenstop…. wij doen vaak, op de bonnefooi toer, ofwel onderweg met hulp van booking.com en afhankelijk waar we zijn en of we al willen stoppen een hotel regelen. Een andere tip kan zijn, die Italiaanse meren liggen op ongeveer 1000km afstand en van te voren een hotel te reserveren.

Voor zowel vanuit Zwitserland als Oostenrijk komt u langs Modena als Bologna waarna u de borden Forli / Ancona ziet staan. Hou er rekening mee dat op zaterdag de A14 vanuit Bologna, Forli tot aan Rimini zeer druk kan zijn!