Outlets

Italian style is a natural attitude; it is about a life of good taste. It doesn’t have to be expensive. Luxury is possible to buy; good taste is not”. Diego Della Valle, CEO, Tod’s.

De economie in Le Marche draaide vroeger om scheepsbouw, de productie van schoenen en de textielindustrie. Hoewel de meeste textielfabrieken inmiddels verdwenen zijn en hun heil hebben gezocht in lage lonen landen, zijn er van verschillende grote fashion merken nog fabrieken en/of outlets te vinden in deze regio.

Merkkleding
Er zijn verschillende exclusieve merken die in Le Marche hun kleding en/of accessoires aanbieden met flinke korting.

Een paar tips en scheelt de aankoop al gauw 40% met Nederland;

– Armani , Via Ottoni 7, Matelica
– Bikkemberg, Via L. Einaudi 62 (zona ind. Bellocchi di Fano) Fano
– Fornarina, de outlet in Civitanova, De winkel is vlakbij de Civitanova exit van de A14.
– Hugo Boss, shoes & accessories Italia, Contrada da Molinetto in Morrovalle
– Monte Urano is een dorp dat geheel in het teken staat van designer schoenen en in de zomermaanden is er elke avond een markt voor de echte schoenen verzamelaars.
– Pantofola d’oro, Het bedrijf Galluci staat voor schoeisel van kinderen van 0 tot 12, al ongeveer een halve eeuw. Viale 1° Maggio 53 MONTE URANO. Het ligt onder Civitanova Marche en boven de plaats Fermo.
– Prada outlet, exit Ancona Zuid (Sud) nemen op de A14 en de richting volgen van “Zona Industriale Baracolla-Ancona/Pesaro”.  De outlet ligt verborgen achter het Q8 tankstation, net voor de grote Globo winkel.  De outlet is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 13 uur en van 2 tot 7 uur ’s avonds.  Op zondag is de winkel open van 3 tot 7 uur.
– Samsonite, Koffers, tassen en portefeuilles van Samsonite. Tevens voeren ze andere merknamen: Mandarina Duck, Byblos, Marina Yachting, Diesel, Lancetti, Coccinelle, Pierre Cardin. Een perfecte shop voor reizigers.
Bespaar 30 – 50%. Snelweg A1, afslag Ancona Sud. Richting Osimo (ca. 7-8 km) Via Parini 3
– Santoni, classic men shoes Via Sonnino 7/9 Civitanova
– Tod’s Hogan Fay Outletstore. De outlet is vlakbij Civitanova Marche en Sant’Elpidio.  Voordat je het dorp Casette d’Ete inrijdt, sla je rechtsaf op de grote rotonde. Via Garibaldi 134, Sant’Elpidio a Mare. Mon – Fri, 4pm – 7.45pm and Sat 9.30am 12.30pm and 3.30pm 7pm. 
Della Valle Factory
– Unionmoda Outlet Center bij S. Ippolito (langs de snelweg van/richting Fano) biedt een breed assortiment voor alle leefdtijden van designers’ collecties, overtollige voorraad, monsters en voorraden tegen prijzen met maximaal 70% korting op de oorspronkelijke retail prijs meer dan 2,500 vierkante meter. Hiernaast gelegen is de outletstore van Replay Jeans. Viale della Industrie s.n. S. Ippolito www.unionmoda.com. Elke dag geopend van 09:30 t0t 12:30 en van 16:00 uur tot 20hr. Op vrijdag en zaterdag geopend van 09:30 tot 20:hr.
– Zonnebrillen te Sirolo, Grote keuze aan zonnebrillen en monturen van grote merken. O.a. Calvin Klein, Armani, Gucci. In de zomermaanden ook geopend in het centrum van Sirolo.
Adres: via Urbani, dagelijks open van 18:00 tot 24:00