Limonchello

Onze buren in Italie maken alles zelf, dus ook Limoncello… Toen ik mama vroeg naar hoeveel van wat, keek ze mij aan en zei provare…. ofwel gewoon proberen maar zij als goede Italiaanse doet alles op gevoel. Ik als Nederlandse heb toch echt een recept nodig… De basis is 95% alcohol, de moeite waard om die mee terug te nemen uit Italie, wordt namelijk overal verkocht en eigenlijk ook lokaal daar citroenen kopen!
– 1 liter alcohol
– 10 grote (Sorrentine) citroenen
– 1 liter water
– 1 kilo suiker
Schil de citroenen voeg alle schillen toe aan de alcohol (alleen het gele en niet het witte want dat maakt het bitter). Giet alles in een goede weckpot en laat het minimaal 2 weken op een donkere plek staan en af en toe even schudden. Na deze periode het water koken en voeg de suiker toe, laten oplossen en af laten koelen. Zeef de schillen uit de alcohol en voeg het suikerwater toe. En met behulp van de maatbeker giet je alles in leuke flessen en laat het minimaal 2 weken staan. Hoe langer je het laat staan, hoe zachter de smaak. Serveer ijskoud, direct uit de vriezer!

Het alternatief…. gewoon de Limoncello kopen in Italie en thuis overschenken in leuke weckflesjes van de Xenos, is het net echt….