Voordelig op vakantie naar Le Marche

De prachtige natuur, de mooie stranden, de glooiende heuvels, de aardige mensen, het lekkere eten; er zijn heel wat redenen om naar Le Marche te gaan. Eén reden wordt minder vaak genoemd – terwijl dit toch een groot pluspunt is, zeker in de huidige tijd – een vakantie in Le Marche is relatief goedkoop.

Het huren van een vakantiehuis of appartement ontloopt prijzen in andere gebieden niet enorm maar zijn nog niet zo extreem zoals in Toscane bijvoorbeeld. Maar de prijzen voor eten en drinken liggen in Le Marche beduidend lager dan in Nederland en de meeste andere vakantiegebieden. Uitgebreid dineren of lunchen in een restaurant met 4 personen kost zo’n € 80,-. Dan kun je eten wat je wilt en voor dat geld drink je er nog een heerlijk wijntje bij ook. Zie ook het blok eten & drinken voor een aantal favoriete restaurants. En een koffietje bestel je bij een barretje voor nog geen euro. Even een paar overheerlijke pizza’s meenemen voor nog geen € 20,-! Genieten is in Le Marche dus niet duur. Boodschappen doen ook niet. Ook hier is het van belang de juiste supermarkt te kiezen. Zo is de Eurospin heel goedkoop (vergelijkbaar met de Lidl) en de Auchan en de Ipersimply vergelijkbaar met onze AH. Kleding, tassen en schoenen koopt worden zeer voordelig verkocht bij de outlets in het gebied (bijvoorbeeld Tod’s of Santoni voor 50% minder dan in Nederland).

Reizen naar Le Marche kan tot slot ook heel voordelig. Ryanair vliegt vanaf Dusseldorf (Weeze) naar Ancona, waarbij een ticketprijs van 45,- per persoon geen uitzondering is. En ja, dat is een retour inclusief extra belasting etc. In het hoogseizoen moet u rekenen op minimaal € 100,- per persoon, retour all-in. Via Ryanair is het tevens voordelig om ook indien nodig de auto te huren bij Hertz. Vanwege andere aankomstdagen kan het ook handig zijn om naar Bologna te vliegen of Perugia met Ryanair met vaak vergelijkbare prijzen. Hoe eerder uw boekt, hoe voordeliger de ticketprijs over het algemeen. Een goede reden dus om nu alvast uw vakantie in het voor- en najaar of de zomer te plannen naar Le Marche. Niet alleen voordelig en dus goed voor de portemonnaie, maar ook goed voor een paar maanden voorpret!