Met het vliegtuig op vakantie

Geen zin om met de auto naar Le Marche te rijden tijdens de vakantie? Tegenwoordig vlieg je voor hele redelijke prijzen naar Le Marche en geldt nog steeds hoe eerder hoe beter.

Ryanair
De goedkoopste vluchten naar Le Marche zijn te vinden op www.ryanair.com (vanaf vliegveld Weeze/Dusseldorf, net over de grens bij Nijmegen of vanaf Brussel/Charleroi) naar Ancona of Bologna. Een enkele keer kost een ticket slechts een paar euro maar meestal moet je rekenen op een bedrag van 50 – 100 euro per persoon. Ryanair vliegt op vrijdag & maandag naar en van Ancona. Helaas hanteert vliegt Ryanair pas vanaf 1 april en tot eind oktober en of half november. Een weekendje Italie betekent vanaf Weeze ’s middags vliegen op vrijdag en op maandagmiddag weer terugvliegen. Hou er wel rekening mee dat je voor alles extra moet betalen (lees, stoelen reserveren, extra bagage mee maar zijn babyartikelen altijd nog gratis.)

Transavia
Ook Transavia heeft tegenwoordig vaak mooie aanbiedingen van Eindhoven naar Bologna wat handig kan zijn als je op andere dagen dan vrijdag en of maandag wil vliegen. Transavia is net iets comfortabeler dan bij de echte low-budget vliegmaatschappijen en bovendien zijn de vertrek- en aankomsttijden prettiger maar vaak prijziger dan Ryanair. Vanuit Bologna naar Ancona moet er rekening gehouden met minimaal 2 uur reistijd met de auto. Zie ook www.transavia.com

Vanaf Schiphol
In de zomermaanden is het soms ook mogelijk om voor een redelijk bedrag vanuit Amsterdam (www.schiphol.nl) naar Bologna te vliegen en in de zomermaanden met een zogenaamde campingvlucht naar Rimini of Forli. Al blijft vertrekken vanaf Schiphol een stuk prijziger dan vanuit Weeze of Eindhoven.

Auto huren
Aangezien het openbaar vervoer in Le Marche niet erg goed ontwikkeld is, is het raadzaam een auto te huren. Als er tickets worden geboekt bij Ryanair kan er ook gelijk via Hertz ook een auto worden gehuurd. Enerzijds om te voorkomen dat er geen auto beschikbaar is bij aankomst maar ook bij Hertz zijn altijd goede prijzen vanwege de samenwerking met Ryanair en kwalitatief vaak betere auto’s. Even googlen op autohuur vergelijken Ancona airport kan natuurlijk ook altijd. Binnen Italie is er ook een goede treinverbinding mogelijk indien je bijvoorbeeld vanuit Milaan of Bologna komt maar dan dient er alsnog een auto wel gehuurd gaan worden want het openbaar vervoer met de bus is zeer beperkt. Toch liever de eigen auto mee  maar geen zin in de lange rit….. dan is de autoslaaptrein misschien een optie.