San Benedetto del Tronto

San Benedetto del Tronto is de 2e stad in het zuiden van Le Marche, in de provincie Ascoli Piceno en ook vooral bekend van het water. De stad heeft een klein historisch centrum met leuke winkeltjes en barretjes. Het bekendste monument is de 13-eeuwse zeshoekige toren Torre del Gualtieri. Aan de haven bevindt zich een van de grootste vismarkten (Mercato Ittico). Maar de belangrijkste reden voor mensen om hun vakantie in San Benedetto door te brengen, zijn natuurlijk de zandstranden. Door de palmbomen die overal staan, krijg je bijna het gevoel al in de Abruzzen te zijn, in plaats van in Le Marche. De kust wordt hier dan ook Riviera delle Palme genoemd en heeft al jaar en dag de blauwe vlag. Er zijn zowel vrije stranden als stranden met ligbedjes die horen bij de vele strandtenten die er te vinden zijn.

Wil je liever naar een wat kleinere kustplaats in de buurt, ga dan naar Grottamare of het nabij gelegen  Cupra Marittima, dat echt heel rustig is en vooral goed voor gezinnen met kleine kinderen. In Cupra Marittima is ook Museo Piceno delle conchiglie gelegen Via Adriatica Nord, 240
63064 Cupra Marittima om de allergrootste schelpenverzameling ter wereld te zien. Hier vind je namelijk meer dan 700.000 schelpen, koralen en cameeën, uit alle delen van de wereld. Alle dagen geopend vanaf 16hr.

Met grotere kinderen is Grottamare of San Benedetto del Tronto meer raadzaam. Hier is ’s avonds ook veel meer te doen. Zoals het grote feest dat begin augustus plaatsvindt; La notte bianca.