Grottamare

Grottamare is een badplaats welke noordelijker ten opzichte van San Benedetto del Tronto gelegen is in het zuiden van Le Marche. Grottamare is een kleine badplaats met mooie zandstranden met vele diverse soorten strandtenten.

Het is ook de geboorteplaats van de kunstenaar Pericle Fazzini van wie dan ook beelden door de gehele plaats te zien zijn. Tip, parkeer de auto op de grote parkeerplaats Via Palmaroli. Via de Via San Giovanni kom je op het centrale plein van de stad, Piazza Peretti met ook een mooi uitzicht op het zandstrand. Vanuit Grottamare is het de moeite waard om 12km landinwaarts te gaan naar Ripatransone, een belangrijke nederzetting vanuit de oudheid. En de grootste attractie, het smalste straatje van Italie, 43cm breed! Op heldere dagen ook een zeer mooi uitzicht mogelijk over de omgeving en de bergen!

Iets noordelijker is Cupra Marittima gelegen nog rustiger dan Grottamare en vooral goed voor gezinnen met kleine kinderen. In Cupra Marittima is ook Museo Piceno delle conchiglie gelegen op de Via Adriatica Nord, 240
63064  in Cupra Marittima om de allergrootste schelpenverzameling ter wereld te zien. Hier vind je namelijk meer dan 700.000 schelpen, koralen en cameeën, uit alle delen van de wereld. Alle dagen geopend vanaf 16hr.