Spectaculaire kloof – De Gola di Furlo

Op ongeveer 15 kilometer afstand van Fossombrone is met dank aan de Romeinen deze tunnel uitgehakt in het rotsmassief wat nu betekent de Gola di Furlo, een diepe kloof in de rotsen. Deze diepe kloof in de rotsen waarin de rivier de Candigliano samenkomt met de rivier Metauro is een fantastische mooie plek. Het gebied is aangewezen als een staatsnatuurreservaat van maar liefst 3600 hectare en heeft dus een rijke flora en fauna zoals herten, wilde zwijnen, adelaars en de oehoe. De weg die gemaakt is door de romeinen destijds door de kloof is de Via Flaminia, de weg van Rome naar Rimini. In de bergen van deze kloof zijn vele uitstap mogelijkheden per mountainbike of de verschillende wandelroutes die er zijn met fantastische uitzichten maar dat spreekt voor zich. Picknicken, dat kan uiteraard overal! Verder is de Furlo een van de oudste truffelgebieden van Italië. In de nabijgelegen plaats Acqualagna worden jaarlijks diverse truffel festiviteiten georganiseerd.

Een tip is om te gaan eten in het restaurant Antico Furlo in Acqualagna (de plaats is vooral bekend vanwege de truffel). Het restaurant en ook hotel is volledig in de jaren ’30. Het adres is, Via Furlo 60, Acqualagna of info@anticofurlo.it.

Een locatie die niet ver gelegen van de Furlo Kloof is, is agriturismo Allessandro met ook schitterende vergezichten op de groene heuvels en heerlijke frisse moderne appartementen.