Muziekfestivals

Op de Facebook pagina worden ook regelmatig leuke muziekfestivals gedeeld. Hierbij de grootste en de meeste bekende;

In de maand juli zijn er verschillende optredens van internationale jazzmuzikanten in de leuke en mooie badplaats Fano in het noorden van Le Marche. Dan vindt namelijk het jaarlijkse jazzfestival: Jazz by the sea plaats. Hier treden artiesten uit binnen- en buitenland op op verschillende locaties. Voor muziekliefhebbers een absolute ‘must-see’! Kijk hier voor concertdata en meer informatie.

Begin augustus staat Senigallia helemaal in het teken van de jaren ’50 tijdens de jaarlijkse Summer Jamboree. Een festival dat helemaal in het teken staat van de jaren ’50. Overdag zijn er workshops te volgen, kun je naar de kapper voor een echte jaren ’50 coupe of de vele old-timers bewonderen die er in de stad rondrijden (moderne auto’s komen het centrum even niet in). ’s Avonds zijn er overal optredens van bandjes en kan er gedanst worden. Ook op het strand tijdens een echte Hawaii-party.

Begin augustus wordt in de plaats Corinaldo in de provincie Ancona een jazz festival gehouden, zie de diverse aanplakbiljetten voor meer informatie of zie ook de site http://www.corinaldojazz.com. Corinaldo als plaats is ook de moeite waard om te bezoeken en is ook bekend vanwege het grote halloween feest eind oktober.

In Macerata is het hoogtepunt van het jaar het operafestival in juli-augustus, beroemde zangers en zangeressen die in de openlucht mooie uitvoeringen geven! Informatie via www.sferisterio.it of Macerata Opera op de Piazza Mazzini 10. Maar ook voor leuke winkels de moeite waard op de Corso Matteotti & Corso della Repubblica of de beroemde handgeweven stiffen bij La Tela, viccolo Vecchio 6.

Het is net geen Le Marche meer maar wel goed te doen vanuit het zuiden van Le Marche; De hoofdstad van de provincie Abbruzzo (116.000 inwoners) de plaats Pescara met altijd een groot international jazz festival in juli (zie ook www.abruzzoturismo.it). Pescara kent meer moderne bouwwerken dan oude palazzo als gevolg van het laatste bombardement in 1943. Ook een stad om te bezoeken voor het strand, mooie leder winkels en leuke restarants.