Kindvriendelijke vakantiehuizen Le Marche

Verschillende vakantiehuizen op deze website worden omschreven als kindvriendelijk maar wat betekent dat nu eigenlijk? Kindvriendelijk betekent dat het vakantiehuis of appartement geschikt is voor gezinnen met een of meerdere kinderen.

Criteria voor kindvriendelijkheid naast dat het vaak specifiek ook beschreven staat; bijvoorbeeld een klimtoestel of schommel aanwezig is of – praktischer – een slaapkamer op de begane grond of een opzetzwembad waar het trapje van te verwijderen is waardoor kinderen er niet in kunnen vallen (bijvoorbeeld bij La Scuola). Als er een kinderledikant en of kinderstoel aanwezig is, staat dit altijd vermeld in de beschrijving en of tabblad prijzen. Tevens wat vaak het geval is bij vakantiehuizen in eigendom van Nederlanders dat er extra speelgoed aanwezig is zoals Nederlandse spelletjes, dvd’s of overige speelgoed zoals bij bijvoorbeeld Vakantiehuis MontevecchioQuaranta en Montefano.

Kindvriendelijk moet niet verward worden met babyproof of 100% veilig. Traphekjes en stopcontacten met kinderslot en dergelijke hebben deze vakantiehuizen over het algemeen niet. Is dit een enkele keer wel het geval dan staat dit specifiek vermeld in de omschrijving. Ook kunnen gezinnen met (kleine) kinderen er maar beter rekening mee houden dat Le Marche heuvelachtig is. Huur je een huis op het platteland, dan zullen er zowel in het huis als in de tuin vaak hoogteverschillen zijn. Sommige tuinen kunnen zelfs op sommige plekken behoorlijk steil aflopen (bv. Vakantiehuis Primavera). De tuin geheel omheinen is door de grootte van de percelen vaak niet mogelijk maar is soms wel het zwembad omheind (bv Vakantiehuis Montefano).

Kwestie van opletten en de kinderen uitleggen waar ze wel of niet kunnen komen. En gelukkig is er genoeg dat afleid, zoals het zoeken naar salamanders, balspelletjes en niet te vergeten het zwembad. Bovendien zijn er genoeg leuke uitstapjes om met de kinderen te maken in Le Marche.
Is het ondanks de beschrijving niet helemaal duidelijk waarom wij een vakantiehuis of appartement kindvriendelijk noemen of zijn er specifieke vragen en/of wensen, bel of mail dan gerust.