Heerlijk eten bij La Grotta in Loretello

Officieel is de plaats Arcevia maar op de navigatie of borden moet je de borden Loretello volgen en ligt op ongeveer 5 kilometer van San Lorenzo in Campo. Loretello is een klein dorpje, dat zijn naam dankt aan de 1000 jaar oude burcht: Castello Loretello, een Unesco monument. Er wonen ongeveer tien Italianen op de burcht en in de directe omgeving wonen circa veertig mensen. Vanuit het dorp is er een mooi uitzicht op het heuvellandschap en in de verte de Monte Catria en Monte Acuto, twee van de Apennijnen.

Eenmaal in het dorp is het de auto parkeren en wijst het voor zich want het is een klein dorp met als centrale punt het restaurant; La grotta di Loretello waarbij zowel binnen als buiten gegeten kan worden. Dit restaurant serveert meer dan 50 pizza varianten en heeft vele heerlijke (vlees) specialiteiten op de kaart. Op zondagmiddag kan het er erg druk zijn i.v.m Italiaanse families. Buiten in de tuin is ook een kleine speeltuin en kunnen kinderen vrij rondlopen.

Wil je op loopafstand vervolgens terug naar je vakantiehuis, dat kan want er zijn 2 mooie vakantiehuizen te huur in Loretello: Quaranta & Trent’Otto.